10 kommentarer

 1. Hälsofreak
  En fördom jag har om norrmän är att dom kanske har det lite lättare att gå sin egen väg och kanske inte alltid behöver följa myndigheters riktlinjer när dom är uppenbart tokiga, jämfört med svenskar...så förhoppningsvis går dom ikapp oss i fettdebatten.
 2. HerrBanan
  #1 Och så är dom inte med i EU!
 3. Tja...som svensk boende i Norge så ser jeg at er litt både og.
  I Norge har vi lenge klaget over at barna her ikke får mat på skolen, alle må ha med selv.
  I Sverige får alle barn mat på skolen.....
  I Sverige er det kamp om hva skolebarna skal få servert på skolen, de er nærmest prisgitt myndighetene, men her i Norge er det lettere å styre selv hva barna spiser på skolen, nettopp fordi alle må ha med sin egen mat. En annen ting er det at det er BRØD de fleste spiser, men for den som virkelig vil går det fint å ta med annet, uten å måtte gå i strupen på kostansvarlig i kommunen.

  Ellers så føler jeg faktisk at vi ikke er så langt etter her i Norge som man kanskje kan tro.
  Men det er mulig at det er litt mindre voldsomme avisoppslag her i Norge...vi har jo ingen Annika Dahlqvist ;-)
  På den annen side, Fedon Lindberg fikk virkelig gjennomgå i media for flere år siden, når han dristet seg til å "kritisere" poteten....

 4. Vi har ingen Annika Dahlqvist, men vi har mange andre! Dette oppslaget har også stått i Stavanger Aftenblad, og trolig også andre aviser i "samkjøringen".
 5. Liselotte Bjelke
  Jeg gleder meg personlig til din bok kommer Andreas, men den absolutt første matrevolusjonen i Norge må være å få inn MATKULTUR! Her gir man barn og unge brødskiver som de spiser etter at de har ligget i en skolesekk i mange timer....altså brødmat i bøtter og spann, absolutt ikke fersk, og så forventer vi at de skal spise broccoli og fisk til middag!?
  Det er mye man kan gjøre med organiserte skolemåltider i Sverige, absolutt til det bedre, men her må vi jo lære barn og spise noe annet enn brød, pizza og pølser. Eller for å si det på en annen måte. Lære dem å spise med kniv og gaffel :-)
  (ps: I Norge spises det flest ferdig frossen pizza i hele verden ift befolkningsantall)
 6. CharlotteTheOriginal
  Härligt att se debatten ta fart även i Norge! Håller med lite med "Hälsofreak". Har släktingar i Norge, och semestrat en del där och tycker nog att norrmän har tendens att vara lite mer "egna" - jag menar på ett positivt sätt.
 7. Där jag bor på västlandet är det bröd som är huvudmat. Att det skulle ändras inom överskådlig framtid har jag väldigt svårt att tro. Att ta "seg en skive" är normen.
 8. Morten
  I Norge kan vi begynne med å spise andre typer brød, som Fedon`s helkorn, med kun 6 gram karbo pr skive. Less så på med mye smør, 25-30 gram, og topp det hele med egg, ost eller makrell. Da blir det ikke så ille.
  Å la LCHF bli normen kommer til å ta tid, kanskje 2 generasjoner, men det kan gå. Heldigvis går det ikke èn dag uten debatt, oppslag eller reportasje i et eller annet ukeblad.
  Dette er med på å holde debatten varm, noe som er veldig viktig. Debatten skjøt vel fart for snart 10 år siden, men det er først i de siste 2 årene som det har kommet mye mer i medias søkelys. Det "flommer" over av middelhavskost, lavkarbo, GI og lignende. Ikke alltid positivt, for "mettet fett er livsfarlig", men det er uansett i fokus, og det er det viktigste.
 9. Anders S
  Ibland dyker det upp otroliga hälsopåståenden. Här är en norsk sajt där man säljer takvärmepaneler som påstås ha fantastiska "hälsoeffekter".

  http://thermonordic.com slår nog rekord:

  Energibesparing
  50% energibesparing sammenlignet med
  eksisterende elektriske varmesystemer
  Negative Ioner
  Vitaminer i luften
  Forfrisker luften
  Aktiverer cellene i kroppen
  Styrker kroppens immunforsvar
  Infrarøde stråler
  Forbedrer blodsirkulasjonen
  Fremhever vekst i dyr og planter
  Lindrer trøtthet
  Miljøvennlig
  Ingen skitt, støy eller vibrasjoner
  Forårsaker ikke tørrhet
  Ingen elektronisk stråling
  Ingen skadelige gasser
  Ingen vind
  Sølv nano
  Styrket immunforsvar
  Øker de røde blodcellene og renser blodet
  Har en naturlig antibiotisk effekt og forhindrer mugg

  Balanserer blotrykket og forbedrer blodsirkulasjonen
  Bedrer luftveiene/pusten
  Forhindrer ulike geriatriske sykdommer
  Nøytraliserer virus, bakterier og støvmidd
  Lindrer overgangsplager
  Bidrar til å hindre depresjoner
  Forbedrer søvn og hjelper mot søvnløshet
  Hindrer og lindrer astma og et bredt spekter av allergier

  Varmestrålepanelene SUNJOY beholder sin terapeutiske funksjon, selv når de ikke brukes til oppvarming.
  Uten noen form for bivirkninger!

  Vitaminer i luften, lindring av övergångsbesvär och att det fungerar lika bra även när värmepanelen är avstängd hör nog till ovanligheterna! Det borde kvalificera till månadens hälsobluff!

 10. :-D

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg