25 kommentarer

 1. Per Wikholm
  OT: Svar till Hellenius på GP debatt av Sundberg, Ravnskov, Arfors, Schersten:
  http://www.gp.se/nyheter/debatt/1.1895572-tro-ersatter-vetande-i-hets...
 2. htok
  En del av Paleorörelsens tillväxt i Danmark beror på stjärnkocken Thomas Rode Andersen som börjat med Paleo/Crossfit och synts väldigt mycket i media:
  http://www.youtube.com/watch?v=bmqGNldu2qk

  Mycket av rörelsen sker på facebook:
  https://www.facebook.com/groups/paleodk/

  Väldigt trevlig stämning där!

  Svar: #3, #4
 3. Anders S
  Från kommentarerna om dietisten i programmet med Thomas Rode Andersen:

  "det svært at tage en ernæring-ekspert seriøst, når hun er fed..."

 4. sj
  Tummen upp för Rode. Hade varit ett enormt genomslag ifall någon av de svenska stjärnkockarna hade tagit ställning för lågkolhydratkost. Tyckte mig se en liten svängning hos Jamie Oliver i hans TED-föreläsning. Han har ju kört mycket low-fat i hans "hälsosamma" TV-matlagning, men på föreläsningen sågade han mest socker även om han i ordalag nämnde fett.
 5. Goran van Den Buske
  Det är snubblande nära populism, kanske slag under bältet och ganska låg nivå om man använder vederpartens utseende som argument i kostdebatt - även om det (tyvärr) kan tyckas vara del av logik. Metabolismen är ju fortfarande individuell...och det finns säkert en merpart av LCHFare som fortfarande är ganska omfångsrika..trots avsevärd viktminskning och stora hälsoframgångar.
 6. Trine
  Palæo er den mest populære kost i Danmark i øjeblikket. Både for at give sundhed, men også for at gå ned i vægt.
 7. Inger Andreasen
  Der er også diætistklinikken frk. Skrump, der også har netsitet Netslank, deres sidste nye bog "Vis bare arme" er meget lowcarb. Samt kostklinikken Imanuel, der bl.a. har holdt kurser i LCHF.
  Alle er uddannede diætister.
 8. Joy
  Glem heller ikke Jane Faerber. Hun har virkelig sat skub i tingene. Hun har også netop udgivet en bog, og der er endnu en på tegnebrædtet.
  Bogen hedder LCHF Spis dig mæt og glad
  Hendes blog er: http://www.madbanditten.dk/
 9. Jon Jonsson
  OT
  Dr Ralf Sundberg har kommenterat Hellenius agerande i media senaste tiden.

  http://iloapp.ralfsundberg.se/blog/blogg?Home&post=15

 10. Mette
  Den metode som anvendes mest til at gå ned i vægt, er efter hvad jeg hører fra venner, kolleger og læser i magasiner, blade og aviser, at tælle kalorier på traditionel vis. http://www.madlog.dk er en kendt hjemmeside for rigtig rigtig mange danskere som vil tabe sig eller som bare er interesserede i sundhed.

  Sundhedsstyrelsens 8 kostråd (http://www.sst.dk/Sundhed%20og%20forebyggelse/Graviditet/Anbefalinger%20til%20gravide/Spis%20sundt.aspx = spis dig mæt i kulhydrater og undgå sukker) har enormt stor vægt i Danmark.

  Jeg spiser selv LCHF det meste af tiden, og jeg havde aldrig drømt om, hvor meget opmærksomhed min frokost får blandt kollegerne. Mange kommenterer at jeg da ikke har behov for at tabe mig, og det er korrekt (BMI på 21 og i god fysisk form), men en interesse for at leve sundt behøver jo ikke have grundlag i et ønske om vægttab!?!
  De synes min mad er mærkelig - "du spiser ikke rugbrød???" - og mange argumenterer for at det da er bedst at "spise hvad man har lyst til" og "lidt af det hele". Fint nok at de har de holdninger, men det er bare ikke videnskaben. Jeg svarer altid, at det er netop hvad jeg gør - spiser det jeg har lyst til...

 11. Lise
  Viktväktarna/Vægtvogterne är fortfarande en vanlig metod i Danmark - tyvärr!
 12. Inger
  @Mette
  Jeg har også været medlem af madlog og rigtig mange derinde er begyndt på enten LCHF, paleo eller anden lowcarb metode. At man stadig tæller kalorier kan være for, at finde ud af om man får fedt nok.
  men du har da ret i at det den traditionelle måde stadig er meget udbredt.
 13. Inger
  @ Goran
  Jeg synes godt man kan tillade sig at forvente, at en ernæringvejleder ser sund og normalvægtig ud. En ernæringsvejleder bør vel have fået styr på sin egen kost og metabolisme.
  Svar: #14
 14. Goran van Den Buske
  Naturligtvis! På denna sajt har några, vid tidigare tillfälle, kritiserat en känd svensk expert - just för att vara överviktig. Men det är kanske inte helt politiskt korrekt och bevisar faktiskt inget i själva sakfrågan - och kan dessutom ge bumerangeffekt. Det kanske är annorlunda i Danmark? ;)
 15. Inger
  Du har ret i at det godt kan virke for personligt og usagligt. :-)
 16. morgengry
  de danske vægtkonsulenter
  http://www.vaegtkonsulenterne.dk

  Känner jag en del som har använt sig av med bra resultat.

 17. Helle
  I de kredse jeg kommer, er det meget DUKAN kuren eller 5:2 (hvor man spiser 5 dage og faster 2)
 18. Esben
  Arne Astrup og Christian Bitz har været en del på banen... Men ej fortalere for LCHF
 19. MieMokken
  http://www.slankedoktor.dk er vist også ret brugt - spring mere, ät mindre-princip, så vidt jeg ved.

  http://www.sukkersheriffen.dk har fat i noget af det rigtige med sukker - men hun kører hårdt på med fuldkornsprodukter. "Brun er håbets farve".....tja well!

  Diabetikere anbefales at spise min to stk frugt dagligt - og altid rugbrød til lunch.

  Hvis folk "bare går på kur" for at tabe sig, så er det stadig det fedtfattige princip, der hersker. Og myten om kolesterolen i æg lever i bedste velgående. Folk i min omgangskreds (rigtig mange fra sygehusplejen, højt uddannede osv.) himler op, når jeg kører hårdt på med fedt og går uden om (fuldkorn)brød, ris og pasta. Hvad med fibre? Hvad med dit hjerte? Du skal ikke give sødmælk (den fedeste variant) til dine børn (i øvrigt fuldstændigt normalvægtige, raske og sunde i enhver henseende!). Jeg forsøger at forklare, at jeg lissom har fjernet kulhydrater og i stedet spiser mig mæt i god fedt.... hvortil svaret er, at der er alt for mange kalorier i fedt!

  Så jo, ser frem til, at dansken oplyses! Vi har brug for din hjælp, hr. kostdoktor :-))

  Svar: #20
 20. morgengry
  Ha Ha Mie
  Hver gang jeg er hjemme i DK, sidder hele min overvägtige familie og skal give mig kostråd och beläre mig om hvor mange kcal der er i fedt og hvor mät man bliver af rugbröd og gulerödder :)
  Men det rykker lige så stille på sig. Sidste gang sagde min mor (som er praktiserende läge) "hmmmm det kan nu godt väre der er noget godt i det der paleo alligevel, MEN det det hebreder jo ikke alle sygdomme"
  Desvärre så taber jeg mig ikke (kulhydratsgrisen er ikke slagtet endnu ;) ) Men jeg tager heller ikke på, selvom jeg har kokosfedt i teen og masser af smör og piskeflöde i kaffen og aldrig spiser pasta eller kartofler. Noget rugbröd er der alligevel röget ned.
  Når jeg så spörger dem hvorfor jeg ikke vejer 470 kg nu, med al den fedt jeg spiser, ja så bliver de helt stille :D
 21. Maja
  Det nyeste i Danmark er 5:2 faste. Det er blevet meget populært inden for de sidste par uger. Jeg tror også LCHF vil vokse mere, men langsomt. Der er meget skepsis i forbindelse med indtag af mere fedt.
 22. Cissi
  Dukan-dieten används av många.
  Såg dock Litsfeldts bok: kom igång med LCHF på 14 dagar i en butik där i helgen, så än finns det hopp
  ;)
 23. Frieda
  Der findes tre farlige ting i pålæg...

  http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2013/08/13/101739.htm

  Danmark i en nøddeskal.

 24. Linda
  De familj som jag brukar besöka håller stenhårt på sin diet, därför att en i familjen har högt kolesterol. Det finns inget som helst fett i maten! För vår skull har de köpt hem en smörförpackning. Ett ägg till lunchen är lyx. På frukosten är det omöjligt att finna något nyttigt mer än ost, smör och mjukost. Man äter sig alltså mätt på en tallrik havregryn eller cornflakes och till de ljusa mackorna brer man på nutella, sylt eller marmelad.
  Och detta mönster ser jag hos alla dem vi brukar besöka.
 25. Stine
  Hei Doc!
  Jeg har flere venner i Danmark etter å ha vært på sommeropphold på steder hvor man går ned i vekt med tradisjonelle kostholdsråd og mosjon hele dagen. Har lyst til å gi dem boken din, men når blir den oversatt til dansk?

Lämna en kommentar

Svar på kommentar #0 av

Äldre inlägg